Uwielbiam fenkuł i uwielbiam surowe pieczarki i no uwielbiam parmezan, a w zasadzie każdy twardy ser o wyraźnym smaku.
Wykonanie:
Szalotkę drobno siekamy i zalewny dwoma łyżkami octu najlepiej jabłkowego.
Fenkuł kroimy na cienkie krążki.
Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Jeżeli są świeże i biała nawet nie trzeba ich obierać.
Szalotkę odcedzamy z octu i dodajemy do fenkułu z pieczarkami.
Wszystko to mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem, otartą skórką z cytryny, octem balsamicznym. Można dodać oliwy, ja osobiście nie przepadam :) .
Na koniec dodajemy parmezan lub inny twardy sera najlepiej w płatkach.
Smacznego :)
Oj, jestem ciut zacofana bo nie wiedziałam co to fenkuł, ale na szczęście wujek Google mi pomógł :) A jaki jest on w smaku?
OdpowiedzUsuń